Nyhed

20130410120017-1

Øresundsvej opnår byggefinansiering

Wind Ejendomme opnår byggefinansiering under finanskrisen

Wind Ejendomme har – langt om længe – opnået tilsagn omkring byggefinansiering til opførelse af et mindre kollegium på Øresundsvej i København. 

 

Sagen er et godt eksempel på, hvor ekstremt vanskeligt det er, at opnå byggefinansiering til nybyggeri i dag. Her er tale om et byggeri – med en skønnet markedsværdi på kr. 20-21 mio. når det står færdigopført – hvor: 

 

  • der er opnået statsstøtte på kr. 10,4 mio. til opgørelsen af kollegiet (udbetales når byggeriet er færdigopført) 
  • der indskydes ca. 30-35% egenkapital før byggestart (set i forhold til ejendommens skønnede markedsværdi, når  byggeriet er færdigopført) 
  • der i byggeperioden – udover de 30-35% egenkapital – indskydes yderligere kr. 3 mio. på et kontantdepot, som ekstra sikkerhed
  • der er opnået tilsagn om slutfinansiering på kr. 14,3 mio. (realkreditlån) – eneste nødvendige fremmedfinansiering når byggeriet er færdigopført 
  • der er indgået en fast totalentrepriseaftalen (“Turn Key”) med et entreprenørselskab, der har opført en stribe lignende byggerier tidligere (herunder for Wind Ejendomme) 
  • fremmedfinansieringen blot udgør ca. kr. 11.500 pr. m² når byggeriet er færdigopført (og statsstøtten er udbetalt) 
  • der er meget stor efterspørgsel efter denne type kollegieværelser (=lav udlejningsrisiko)

 

Byggelånet er ydet af Danske Bank – som vel at mærke – ikke i forvejen var involveret i sagen. Wind Ejendomme er i forbindelse med lånesagsbehandlingen blevet gået kraftigt efter i sømmene – og altså fundet finansielt stærk nok – til at kunne få tildelt lånet. 

 

Når denne ejendom er færdigopført har Wind Ejendomme ingen uafsluttede projektejendomme i porteføljen (når der ses bort fra de venturekapitaliserede projekter), men alene ejerandele i fuldt udlejede driftsejendomme, der alle hver især giver driftsmæssigt overskud, hvor mere end 95 % af fremmedfinansieringen udgøres  af realkreditbelåning. 

 

Wind Ejendomme havde allerede i november 2009 igangsat byggeriet, og har indtil i dag finansieret byggeriet med egne midler – en ikke i længden holdbar situation. 

 

 

 – – – – – – – – – – – – – – – – – 

 

Kollegiet forventes klar til indflytning primo 2011.

 

 

 

Byggeriet udgør i alt ca. 1.300 m², og indeholder 24 ungdomsboliger, samt en butik i stueetagen. 

 

Værelserne vil få en gns. størrelse på ca. 43-44 m² (brutto). Den månedlige husleje vil udgøre ca. kr. 4.000 pr. måned.